Trajecten

Traject voor volwassene: ondersteuning bij
stress & trauma


Rekening houdende met je concrete hulpvraag voor ondersteuning, bekijken we samen wat voor jou de meest geschikte aanpak is. Het kan zijn dat we samen een traject starten, of dat ik doorverwijs, of dat we parallel werken aan een ander therapietraject, dat je al dan niet al hebt opgestart.


Doorheen de sessies bouwen we diepgaand contact op met en via je lichaam. Dat is belangrijk, omdat je in dat lichaam-van-jou woont. Daar kan je jeZelf terugvinden, en ook signalen en reacties die jou de weg wijzen om je eigen weg te kunnen vinden en stappen. We gebruiken in elke sessie lichamelijke gewaarwordingen als ingang of doorgang om contact te maken met jouw emoties, patronen, dynamieken en overtuigingen die je -op dat moment- weghouden van contact met je authentieke zelf.


Van bij het begin van je traject is je veiligheidsgevoel van groot belang. Want als jij je veilig voelt, ben je meer bereid explorerend naar de rand van je comfortzone te bewegen. En dán is er ruimte voor persoonlijke groei!
Afgestemd op jou, starten we daarom met sessies op de behandeltafel waarbij je gekleed blijft. Lukt aanraking nog niet in het begin, dan werken we daarnaartoe, op jouw tempo. Nabijheid en aanraking werken helend, op voorwaarde dat jij je veilig voelt. Van zodra veilige aanraking lukt, gaan we met behulp van craniosacraal-therapie en MNRI reflexintegratie aan de slag om je veiligheidsgevoel nog meer te verhogen.

Gaandeweg bouwen we dieper contact op met je lichaam. We ondersteunen en versterken zo je lichaamsbewustzijn. Hoe beter je in contact bent met alle delen van jouw lichaam, hoe beter je in contact bent met wie je écht bent.


Tijdens jouw traject hebben we ook aandacht voor jouw lichaams(ont)spanning. Kan jij ontspannen wanneer je een ontspannende omgeving opzoekt, of ben je ook dan nog heel gespannen? En hoe verkwikkend is je slaap?


Van zodra we een goeie basis van veiligheid, lichaamsbewustzijn en ontspanning hebben opgebouwd, gaan we een stapje verder. We zoeken dan gericht, via het lichaam, emotioneel proceswerk op, zodat datgene kan erkend en gevoeld worden wat nodig is, om heling te vinden.
Via craniosacraal-therapie en interactieve zelf-resonantie gaan we aan de slag. We werken vaak met "dat wat zich toont", en leggen zo een link met informatie uit het onderbewuste. Gaandeweg vind je de weg naar jezelf terug.


In de loop van jouw traject loopt het leven gewoon verder. En als je nog niet zoveel veerkracht hebt opgebouwd, of als er iets impactvols gebeurt, dan werken we in de sessie van dat moment aan stabilisatie en emotioneel evenwicht. Je kan als het ware even rust en gronding tanken. Pas als je weer steviger staat, gaan we opnieuw dieper emotioneel werk verrichten.


Sessies duren doorgaans 90 minuten, en in het begin van het traject werken we om de 2 weken. Van zodra het mogelijk is, gaan we over naar een lagere frequentie.

Draagkracht in Balans kan je ondersteunen ,

in geval van:


 • hooggevoeligheid, overgevoeligheid, overprikkeling door geluid, licht, aanraking, ...
 • moeite met grenzen stellen, bewaken of respecteren, moeite met zelfzorg
 • opkroppen van verdriet, woede, emoties
 • hyper-alertheid, onmogelijkheid om te ontspannen, concentratieproblemen
 • hoge spiertonus, hoge lichaamsspanning, tandenknarsen
 • angst, faalangst, angstaanvallen, onveilig gevoel zonder reden
 • negatief zelfbeeld
 • hoge stress-gevoeligheid
 • stress-gerelateerde klachten al of niet gediagnosticeerd als chronische vermoeidheid, cvs, fibromyalgie, burn-out, ...
 • trauma, al of niet recent
 • psycho-emotionele problemen
 • post-partum stemmingsproblemen
 • inslaap- en doorslaapproblemen, slapeloosheid, nachtmerries
 • spijsverteringsklachten, darmkrampen, prikkelbare darm
 • (chronische) hyperventilatie
 • lage immuniteit, allergieën
 • emotionele over-reacties, ongepaste impulsiviteit, druk gedrag
 • ...


Aandacht: de lichaamsgerichte methodes die ik inzet, zijn heel krachtige, complementaire methoden die jouw herstel kunnen ondersteunen.  Ze zijn geen vervanging van reguliere medische hulp.

Ook stel ik stel geen diagnoses.

Traject voor volwassene:

verdieping & verruiming


Ook wanneer jij je op een punt in jouw leven bevindt waar jij behoefte voelt aan meer verdieping en verruiming in je persoonlijke groei, ben je welkom. We starten immers exact daar waar jij je bevindt.

Aan het begin van elke sessie laat jij weten waaraan je wil werken. Afhankelijk van jouw vraag kiezen we een kloppende ingang, en ontdekken we samen wat zich ontvouwt.

Thema's die aan bod komen, zijn pre- en perinataal, intergenerationeel, gronding, Liefde, Hoger Zelf & ego, yin & yang, innerlijk mannelijke, innerlijk vrouwelijke, ... Elk aspect van jezelf heeft hier een plaats.

Sessies duren doorgaans 90 minuten, en we werken om de 4 weken, of aan een lagere frequentie.


Andere hulpvraag


Heb je een andere hulpvraag?


Dan bekijken we of en hoe ik je hierbij kan ondersteunen, en ook of ik jou een gepaste doorverwijzing kan geven als dat nodig zou zijn.