Over mij

OVER MIJ

GOEDELE RUYMAEKERS


De natuur is heel krachtig in herstel,
als je haar de goeie omstandigheden geeft.Toen ik dit hoorde zeggen door een natuurgids, wist ik nog niet dat dit mijn mantra zou worden. Het gaf me hoop, telkens weer. In 2008 was ik in een onmetelijke over-all-uitputting beland. En al veranderde die uitputting geleidelijk aan naar chronische vermoeidheid, ze bleef nog jaren mijn dagdagelijkse realiteit bepalen. 


En nee, die uitputting was niet het eerste signaal geweest in mijn leven, zag ik dan later. En die eerdere signalen had ik écht wel opgemerkt, maar niet als dusdanig geïnterpreteerd. Ik had dat bewustzijn toen niet. Wist ik veel wat het me kwam zeggen... Wist ik veel dát het me iets kwam zeggen...


Na eerst een periode alsmaar proberen te herpakken, om dan vast te stellen wat er niet meer kon, voelde ik in mij de focus veranderen naar zoeken wat er dan wél kon. Om niet telkens opnieuw vast te lopen, moest ik leren invoelen wat er bij mij past, en wat níet. En de eerste stap hierbij was: in mezelf gaan voelen. Mijn weg naar binnen was gestart...

Zoekende kwam ik tot vinden, dat alles wat er in mijn leven gebeurt, uitnodigingen zijn om de weg  naar meZelf te maken. Dat prenataal en als baby er al heel wat ervaringen je zenuwstelsel, en bij uitbreiding je Zijn, vorm geven op zo'n fundamenteel niveau dat het je, ook als volwassene, dagdagelijks beïnvloedt. En dat niets toevallig is: dat wat in mijn energie zit op onbewust niveau, mee bepaalt wat er rondom mij verschijnt. Dat mijn buitenwereld een spiegel is van mijn binnenwereld.

En dat ik de mogelijkheid heb om met wat ik in mezelf vind, aan de slag te gaan. Elke dag opnieuw.

En dat dát leven is: een uitnodiging tot bewustzijnsgroei.


Professioneel...

Met een universitair diploma in wiskunde (1993), en als doctor in de wetenschappen (1999), heb ik mij op analytisch en wetenschappelijk vlak kunnen ontplooien. Door werkervaringen en groeitrainingen bij Colruyt kon ik me op een breder vlak ontwikkelen.


Door de vermoeidheid kon ik niet langer aan het werk blijven. Zoekende en vindende, ben ik gaandeweg op een hele andere plek uitgekomen.

Pre- en perinatale psychologie, vroegkinderlijk trauma en werken met het lichaam vind ik enorm boeiend.  Via verdere opleidingen heb ik een manier gevonden hoe ik professioneel kan bijdragen aan herstel en groei van een mens, in verschillende fasen van zijn/haar ontwikkeling.

Met Draagkracht in Balans wil ik jouw dagelijkse functioneren ondersteunen via lichaamsgerichte sessies, daar waar stress en/of trauma dat nog in hun grip lijken te hebben, of daar waar jij je bewustzijn wil verruimen en verdiepen.

In Leuven en in Diest werk ik in 1-1-sessies. Krachtig. Diepgaand.

Sinds 2021 assisteer ik bij de livedagen van het DeepDive-jaartraject bij Lieve Van Weddingen.  Daar bied ik, vanuit presence en nabijheid, extra gronding en co-regulatie. Ook was ik 1 van de assistenten bij de vijfdaagse lichaamswerk in 2022. In 2022-2023 co-ondersteun ik Lieve Van Weddingen in het traject voor professionals: Van Hoofd naar Lijf: Belichaamd Begeleiden.


Relevante trainingen en workshops


 • MNRI (Svetlana Masgutova Educational Institute) :
  2017-2021
  gevolgde modules
 • craniosacraal-therapie (Upledger Institute Belgium) : 
  2017, 2019-2021
  CST, SER, ANAT
 • Interactieve Zelf-Resonantie (Interakt, NL) :
  2020-2023
  BDS1, BDS2A, GSGS, BDS2B, BDS3A
 • Wake Up Hands on Healing (Wake Up Academy)
  2020-2022
 • Zuiver Waarnemen (Noorderlicht Academie)
  2021-2022
 • Seksualiteit in Verbinding (Bodymind)
  2023-2024


 • Post Partum Consulent (Lieve Van Weddingen):
  2017-2018
 • Medische Basiskennis (Levensschool) :
  2018-2019
 • TRE (Dialoogplus) :
  2019
  module 1

 • HeartIQ, Enneagramschool, Birthimprints, Anna Verwaal, Bert Cools, Florine Gabriël, ...

VISIE


What does it mean to hold space for someone else?

 

It means that we are willing

to walk alongside another person

in whatever journey they’re on

without judging them,

making them feel inadequate,

trying to fix them,

or trying to impact the outcome.

When we hold space for other people,

we open our hearts,

offer unconditional support,

and let go of judgement and control.


- Heather Plett-